Så hyggelig at du titter innom til meg.
Håper du liker deg her:)
Dersom du legger igjen en liten kommentar, så kommer jeg innom bloggen din:)

11. nov. 2008Jeg er så SINT,SINT,SINT.....................OG OPPGITT.........
OG FORTVILET..............

Satt framfor tv i kveld og da Tabloid begynte, spisset jeg ørene for de tok opp seksuelle overgrep på barn. I jobben min møter jeg mange av disse barna etter at de er blitt voksne, og det gjør et enormt inntrykk på meg å høre hvilken historie disse menneskene bærer med seg gjennom livet, og hvor mye sorg, svik og ondskap de har måttet tåle...
Ei 15 år gammel anonym jente og hennes mor ble intervjuet, og det ble et følelsesladet og sterkt møte med disse to. Denne jenta var blitt frarøvet barndommen sin av en onkel som systematisk hadde misbrukt henne fra hun var 6-7 år og til 12 års alderen. Jenta hadde levd med denne grusomme hemmeligheten alene og hadde følt enorm skyldfølelse. Det var til slutt overgriperens psykolog som tok kontakt med jentas mor og fortalte om overgrepene. Saken ble ført for retten og strafferammen for slike overgrep er maks 21 år minimum 2 år. Jentas onkel fikk 1 år betinget fengsel,,,,!!!
Og dette var det største sjokket for familien. Forklaringen for den milde straffen var at det hadde vært alt for mye treghet i systemet, både hos politiet og hos rettspsykiateren, og at onkelen selv hadde meldt seg for politiet.


Denne jenta snakket om livet sitt som var en kamp fra hun sto opp til hun gikk og la seg. Hun hadde ingen framtidsutsikter, bare masse smerter. Nettene var grusomme, hun beskrev hvordan hun lå i senga si og skalv av redsel, at hun måtte ha lyset på og soveromsdøra åpen, at hun knapt smakte søvn og at skoledagen ble ødelagt fordi hun var konstant sliten.... Livet hennes var revet i stykker av et nært familiemedlem hun en gang hadde vært glad i og stolt på...


Men du verden hvilken empati for andre i samme situasjon og for et mot hos denne unge jenta, som til tross for alt hun har vært igjennom kommer i studio på direkten for å dele sin historie. Hun avsuttet intervjuet med at nå hadde hun blitt hørt...... Kanskje kunne det gjøre en forskjell for noen som hadde det like vondt som henne.....


Jeg tar av meg hatten for denne unge jenta og HÅPER det skjer noe slik at flere av overgriperne blir fanget opp og tatt hånd om, før små levende, uskyldige og vakre barnesinn blir ødelagte.........


Nå sender jeg masse, masse varme og helende tanker i natten til jenta og håper hun en dag kan greie å sove trygt og godt, og at livet vil smile også til henne.........


Ha en onsdag til ettertanke:) .......OG kanskje sender dere også varme, gode tanker til henne

Klem fra Kate.....................

20 kommentarer:

Monicas sa...

Ja det er så sant så sant det du skriver.. Jeg blir rett og slett forbannet over slike ting, å inne i mitt hode, er det meiningsløst at noen i det hele tatt kan tenke seg tanken over å gjøre slike overgrep over barn. Kan man tenke seg hvilken hverdag disse har etter mange års helvete? Det er bare å be om at denne jenta får ett så bra liv som overhodet mulig....om det ER mulig....hei og hå...

Anonym sa...

Det er så grusomt. Jeg kjenner jeg blir så sint, så sint hver gang jeg hører om grusommheter av denne arten. Det er for J.... at voksne mennesker skal ødelegge små barn på den måten!!!!!!
Fengsel på livstid og "av med bjellene" hadde vært begynnelsen på en passende straff!!!!
Jeg så ikke programmet, men det høres ut som en utrolig tapper jente, og selvfølgelig sender jeg mine tanker til henne.
ÅÅÅÅ jeg kjenner jeg blir så sint.
***
Tenk om alle kunne vært snille mot hverandre, absolutt alle. Tenk så fin hverden ville vært da.

Bakketun sa...

Det er helt forferdelig at noen kan gjøre noe slikt mot et barn. Blir så sint og frustrert!!!! ! år betinget??? Hva er det da??? Nei, jeg sier som husmora "av med bjellene"

Anonym sa...

Så ikke programmet,
ikke til å tro at noen kan være så grusomme mot barn. Vanskelig å forstå og man blir bare så sint innvendig når man hører om slike tillfeller. Det er så forferdelig at man mister ord. Sender mine tanker til denne tappre jenta.
Agathe

E:-) sa...

Jeg så ikke programmet, men utifra det du skriver kjenner jeg sinnet og harmen over rettsystemet og syke folk som kan få seg til å gjøre slikt mot barn komme over meg. Utolig modig gjort av den jenta, kan hende det kan være litt terapi for henne å dele historien sin med andre.

Varme tanker til den jenta, og alle andre barn som har blitt/blir utsatt for lignende.

Torilpia sa...

Er så enig i alt det du skriver! Sender maaange mange gode tanker til den jenta - og alle de andre barna som blir utsatt for overgripere.
Til tross for at jeg via jobben har funnet ut at mange av overgriperne - har vært offer selv tidligere (noe som er fælt å tenke på isolert sett) - mener jeg at det kun er en forklaring, IKKE en unnskyldning.
Får ikke barna behandling etter spesielt grove og gjentatte overgrep, kan de jo lett havne i overgriperens rolle selv en dag.
Vi må gripe inn mens de er barn - så de kan "reddes" og verden i ettertid kan bli litt tryggere.

Men samtidig blir jeg så sjokkert over de verste overgrepene (skal ikke gå i detalj - det er det for brutalt til) at jeg mener overgriperen ikke burde fått leve mer.
Er personen såpass oppegående at han skjønner at han har gjort noe galt - kan man selvfølgelig forsøke å behandle - men bare hvis det ikke er for grovt og det ikke gjentar seg. Ellers hadde nakkeskudd passet bra for sånne synes jeg - grrrr .. For hvorfor skal våre skattepenger brukes til å betale behandling og "oppbevaring" av monstre og udyr???
.. eh .. blir litt revet med her .. men dette er så tøft ..

Du får ha en fin dag - ta vare på deg og dine - klem!!! :o)

supermamma sa...

Det er så grusomt vondt å høre at barn må lide på denne måten pga. egoistiske gale voksne mennesker. Og hva forteller rettsvesenet barnet i en sånn sak når de kun gir 1 års fengsel?? Det er helt horribelt. Jeg hørte om saken på nyhetene forrige kvelden, eller var det i går og jeg satt straks med tårer i øynene. Jeg blir sint, oppgitt, frustrert og lei meg på jentas (og andre barns) vegne.
Sender masse varme tanker til alle offer for barnemishandling på ene eller andre måten.

AnneGrethe7 sa...

uff, får frysningar....såg ikkje programmet sjølv, men hadde akkurat ein telefon til mamma og ho hadde sett det. Så fekk referat med henne.....såg akkurat på VG-nett at han som kjørte i fylla inn i ei campngvogn i sommar og drap ei småbarnsmamma også berre fekk 2,5 år.....så i samband med dette var det at mamma tok opp den lave straffa til denne onkelen...
Kan ikkje i min villaste fantasi skjøne kva som går gjennom hovudet til vaksne folk som misbrukar eit forsvarslaust barn....
Vi får håpe at denne trass alt "tøffe" jenta kan greie å få eit så godt liv som mogeleg. Tøff er ho som gjennom si eiga fortviling har evne til å tenke på andre og dele si historie.

Takk for koselg kommentar på bloggen min :)

Ønskjer deg ein fin onsdag !!

Big hug!!!

Turid sa...

Ja jeg sender jenten mange varme tanker! Og deg også som setter søkelyset på denne historien!
Takk skal du ha :)

Anne-Berit sa...

Du er ikke alene om å bli både sint og fortvila over dette.Så også programmet,og føler akkurat som deg.Jeg blir bare så eitrende forb...på rettssystemet som synes å fungere bare for overgripene,mens de stakkars ofrene må få slengt dette med altfor lav straff for overgriperne i ansiktet i tillegg til alt det andre de har å stri med.
Håper jenta får den hjelpa hun trenger så hun klarer å få ei verdig fremtid.
Ha en fin kveld.

Torilpia sa...

Har noe til deg inne hos meg :o)

Klemmer!!

Besta sa...

Er sjøl en av de barna som er blitt fra røvet barndommen. Overgriperen bor i samme by som du. Det tok desverre over 40 år før jeg tok det opp, og saken er foreldet så han får ikke noe straff. han bruker å være her i komunen og det er tøft å plutselig møte han på butikken. Flaks e ikke har noe skarpt med meg.Det har vært veldig tøft å ta dette opp. Store sår i kroppen som aldri vil gro. Men jeg har vært heldig som har vært sterk å overlevd med å tenke på det gode. Ja, ja...det bare kom. det ligger en fin award å venter på deg. Klem.

Steinbokkjen ;o) sa...

Ja heilt fryktle! Masse masse masse goe tanka og hjertelys t denna jentå og alle dei andre så ha opplevd da sama. Eg håpa inderle at ho no får dann hjelpå akkurat ho treng!

Tusen tusen takk for nydle tilbakemelding hos meg! Du e Gull Go du! klem

AnneGrethe7 sa...

Heisan!!!

Ligg ei utfordring til deg på bloggen min!

Ønskjer deg ein fin torsdag Kate:)

Klem

Lykkelita sa...

Uff, urettferdighet på sitt værste! 1 år i fengsel for å ha ødelagt et liv..??!!??
Godt noen tar opp slike tema, vi trenger å bli påmint om at Norge ikke er kardemommebyland.
Hilsen fra Elisabeth

lavendel mio sa...

Blir helt kvalm når jeg hører slike historier.Det skulle vert innført kastrering og livstid for svina.Har vert i samme båt selv,men min onkel er heldivis dø og takk for det.Var livredd for å si det til noen,for jeg trodde at ingen ville trur meg alikevel.Slik tenker barn i dag også .Jeg sender mine tanker til den tapre jenta.

Huset i skogen sa...

Huff, slike program kan ikke jeg se. Jeg får rett og slett så vondt av å tenke på det. Hvordan kan noen med viten og vilje gjør noe slikt mot et lite barn? Ødelegge et lite menneske, som ofte har stor tillit til overgriperen, for å tilfredsstillie sine syke lyster...Og når de så blir avslørt, så får de ingen straff! Hva er 1-2-3 år i fengsel? Ingenting!! En kan bli så provosert av det norske rettsvesenet!
Stakkars jente og stakkars alle dem som har vært igjennom noe slikt. Måtte de få den beste hjelpen slik at de en gang kan få et liv igjen!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Uff det er så fælt.. Får heilt vondt inni meg når eg hører om slike fæle ting! Og ja, blir fryktelig sint!! Skjønner dei ikkje ka dei gjer??? Uff.. ødelegger og knuser livet til den andre :( Uff...

Takker deg for fin kommentar på bloggen :) Varmer slik.. :) Kjekt å kunne male litt igjen :) Elsker å kunne skape nye bilder, eller ting. Så kjekt å kunne sjå resultatet etterpå :)

Ønsker deg ei herlig helg :) Godklem!!

Anneli sa...

Ja jeg vil også gjerne sende varme tanker til både denne jenta og alle andre jenter og gutter som har måttet gjennomgå et sånt helvete!! Og ikke minst til de som står midt opp i det nå!!
Finn noen du kan si det til.
Det er mange som vil og kan hjelpe deg ut av dette <3
Klem

pepperkverna sa...

Flott innlegg. Fint at du tar opp dette på bloggen. Som så ofte ellers, ser vi altfor mye i overgrepssaker at samfunnets straff av overgriperen er minimal, mens offeret må leve med konsekvensene av overgrepet resten av livet. Kanskje ødelagt for alltid. Kanskje vi skulle starte en aksjon.....Hege

Related Posts with Thumbnails